Avaa valikko

Piirakalla saa leikkiä

Piirakalla saa leikkiä

 

 

Kesäloman loppu häämöttää. Lapset alkavat kärttää vanhempia reppu- ja penaaliostoksille, ja arkivaatekertaakin pitäisi uusia. Koulun alkaminen kipristää vatsanpohjassa – mitähän kivaa kaverit ovat kesän aikana tehneet? Onko joku päässyt käymään jossain siistissä paikassa ja toinen saanut uuden ystävän? Tuleeko omalle luokalle tai joukkueeseen uusia tyyppejä?

 

Kouluarjen ja samalla harrastusten alkaminen tuntuvat lasten vatsassa paitsi jännityksenä, myös nälkänä. Leppoisan lomailun lomassa ruokarytmi on niin ikään ollut kenties arkea löysempi, mutta nyt on aika palata ruotuun. Koulun ja harrastusten välissä vatsa on hyvä täyttää juuri sopivasti. On myös tärkeää, että välipala, niin kuin muukin ruoka, sisältää tarvittavat ravintoaineet kasvavalle keholle.

 

Yksi mainio välipalavaihtoehto ovat karjalanpiirakat, joita on helppo tuunata kunkin syöjään makunystyröille – ja silmille – sopiviksi. Katso alta hauskat esimerkkiohjeet ja heittäydy luovaksi.

 

Koululaisen välipalapiirakat

 

Kala

⅓ kurkkua
2 mansikkasiivua
1 oliivi
1 siivu keitettyä munaa
1 siivu mansikkaa
2 basilikan lehteä
Tuorejuustoa

 

Valmistus

  1. Voitele piirakka tuorejuustolla.
  2. Siivuta kurkkua ja halkaise siivuista kalalle suomut.
  3. Halkaise mansikkasiivu selkäeväksi.
  4. Siivuta keitetystä munasta silmä.
  5. Leikkaa oliivista rengas silmän värikalvoksi.
  6. Asettele basilikan lehdistä pyrstö.

 

 

Raketti

Puolikas kurkku
1 meetvurstisiivu
1 kinkkuviipale
1 juustoviipale
6 paprikasiivua
1 oliivi

 

Valmistus

  1. Halkaise pitkittäin puolikas kurkku. Tee piparimuotilla halkaistusta kurkusta ja meetvurstisiivusta tähtiä. 
  2. Lisää piirakan päälle kinkkuviipale.
  3. Leikkaa meetvurstista ja juustosta kolmiot raketin rungoksi.
  4. Tee paprikasta pitkiä suikaleita ja asettele ne liekeiksi.
  5. Leikkaa oliivista kaksi rengasta ikkunoiksi

 

 

Laiva

Puolikas kurkku
1 siivu meetvurstia
Tuorejuustoa
1 tillinvarsi
Pieni pala paprikaa
1 siivu keitettyä munaa

Valmistus

  1. Voitele piirakka tuorejuustolla. Halkaise piirakka ja aseta toinen puolisko veneeksi. Tee toisesta puolikkaasta purje veitsellä.
  2. Puolita meetvursti siivu ja lisää piirakan päälle.
  3. Lisää tillinvarsi purjeiden väliin ja paprika lipuksi.
  4. Leikkaa kurkusta siivuja ja puolita ne aalloiksi.
  5. Siivuta keitetystä munasta aurinko.

 

Tuunaa oma piirakkasi ja osallistu kilpailuun!

Pielispakarin kuvakisassa etsitään uudenlaisia ja herkullisia tapoja täyttää perinneherkkua. Kekseliäin piirakka voittaa kassillisen Pielispakarin välipaloja ja muita tuotteita.

Kilpailuun voit osallistua ottamalla kuvan itse tuunaamastasi karjalanpiirakastasi ja jakamalla sen Instagramiin tunnisteella

#paraskarjalanpiirakka

 

 

Osallistua voi 31.8. asti. Onnea kisaan!