Avaa valikko

Munavoi hyppäsi piirakalta vesirinkelin väliin

Munavoi hyppäsi piirakalta vesirinkelin väliin

Pielispakarin vesi- ja voirinkeleillä loihdit maukkaat eväät piknikille tai tarjoilut illanistujaisiin. Karjalanpiirakan päältä tutut munavoi ja kylmäsavulohi ovat varmaa herkkua myös vesirinkelin välissä. Ruokaisa kokonaisuus on karjalainen versio amerikkalaisista täytetyistä bageleista ja sopii samaan tarkoitukseen: tukevaksi aamupalaksi, lounaaksi tai välipalaksi, joka on helppo haukata kiireessäkin.

Kokeile esimerkiksi seuraavaa reseptiä tai heittäydy luovaksi.

 

Karjalainen bagel

Ainekset

4 kpl Pielispakarin vesirinkeliä tai voirinkeliä

1 dl munavoita (kts. ohje alapuolella)

50 g kylmäsavulohta

tillikurkkuja

ruohosipulisilppua tai rucolaa

Munavoi

2 kpl keitettyä munia

60 g voita

ripaus suolaa

Valmistus

  1. Valmista munavoi pilkkomalla keitetyt munat pieneksi voin sekaan ja maustamalla seos ripauksella suolaa.
  2. Halkaise rinkelit ja sivele molemmille puolikkaille munavoita.
  3. Lisää alemmalle puolikkaalle kylmäsavulohi ja kurkkuviipaleet.
  4. Viimeistele ruohosipulilla tai rucolalla, paina rinkelin puolikkaat toisiaan vasten ja avot – ei kun ääntä kohti.