Kukko kainalossa syysmetsään!

Syksy on parasta aikaa liikkua metsässä nauttimassa luonnonantimista. Sieniretket, metsästys ja kaikenlainen eräily ruska-aikaan on karjalaista vapaa-ajanviettoa parhaimmillaan.

Onko mitään tunnelmallisempaa kuin nauttia eväitä nuotion loimussa kuulaassa syyssäässä? 

Karjalainen ruokaperinne on kehittynyt vuosisatojen kuluessa muonittamaan eränkävijöitä pitkillä metsävaelluksilla. Karjalanpiirakatvatruskat ja sultsinat aivan sulavat suuhun pienen nälän yllättäessä.

Kätevä retkieväs pidemmälle taipaleelle on pitkään uunissa kypsynyt karjalainen lanttukukko. Perinneherkun tuhti, rukiinen taikinakuori sekä mehevä lanttu-pekonitäyte takaavat, että metsässä jaksaa koko päivän. 

Eikä mukaan tarvitse ahtaa muovirasioita – kukko kulkee repussa mukana folioon käärittynä. Samassa kääreessä sen voi lämmittää näppärästi nuotion hiilloksella eikä herkkuhetkestä jää muuta tiskattavaa kuin puukko, jolla se leikataan siivuiksi. Levitä siivulle vielä nokare voita ennen nauttimista tai kokeile tuunata makusi mukaan. 

Pielispakarin kukoilla pääset karjalaiseen retkitunnelmaan helposti, ilman aikaa vievää valmistusta kotikeittiössä. Valittavanasi on perinteisen lanttukukon lisäksi peruna- ja lihakukkoja.

Kysy suosikkikukkoasi kauppiaaltasi!