Avaa valikko

Kokeile 3 x kesän herkkuleipä 

Kokeile 3 x kesän herkkuleipä 

 

Nyt on aika nauttia kesän viimeisistä lämpimistä päivistä ja retkeillä ulkona myöhäiseen iltaan. Rannalla ja metsässä nälkä iskee nopeasti. Voileipä on helppo eväs ottaa retkelle mukaan tai tehdä kotiin palatessa, kun kurniva vatsa vaatii jotain nopeaa. Tylsään perusvoikkariin ei silti tarvitse tyytyä.

Kokeile tuunata klassisesta BLT-voileivästä karjalainen versio korvaamalla pekoni karjalanpaistilla. Jos taas mielesi tekee jotain harvinaisempaa, käynnissä oleva ravustuskausi mahdollistaa herkuttelun tuoreilla ravuilla myös leivän päällä. Tai mitä jos testaisit trendikkään ja terveellisen avokadoleivän?

Pielispakarin tuotteilla taiot herkkuleivällesi mehevän pohjan. Valitse mieleisesi täytteet tai kokeile kaikkia kolmea. Näin pääset alkuun:

1. Karjalainen “KLT” Sandwich

Perinteinen BLT-voileipä on saanut nimensä sen kolmesta täytteestä: pekonista (bacon), salaatista (lettuce) ja tomaatista. Korvaamalla pekonin karjalanpaistin tähteillä ja majoneesin aiolilla saadaan suomalaiseen makuhermoon iskevä versio.

Ainekset

3 viipaletta Pielispakarin Pirttiruisleipää

1 rkl aiolia

100 g (yli)kypsää karjalanpaistia

2 salaatinlehteä

1 tomaatti viipaloituna

Valmistus

Voitele leivät aiolilla ja viipaloi tomaatti.

Lämmitä karjalanpaistin tähteet.

Kokoa ainekset haluamallasi tavalla leipien väliin.

 

2. Maukas rapuleipä

 

Ainekset

4 viipaletta Pielispakarin sekavuokaleipää

50 g voita

200 g ravunpyrstöjä tai saksilihaa

1/2 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

1/2 dl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna

2 rkl ranskankermaa

limetin mehua

koristeluun: fenkolia tai tuoretta tilliä

 

Valmistus

  1. Paahda leipäviipaleet uunissa, paistinpannulla tai paahtimessa. Voitele leivät.
  2. Sekoita keskenään valutetut ravut, tilli, ruohosipuli ja ranskankerma. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Voit halutessasi lisätä vielä limetin mehua.
  3. Lusikoi seos leipien pinnalle.
  4. Koristele esimerkiksi tuoreella tillillä tai fenkolilla.

 

3.  Trendikäs avokadoleipä

 

Ainekset

4 viipaletta Pielispakarin aurinkoleipää

2 avokadoa

voita tai margariinia

jääsalaattia

kurkkua

 

Makusi mukaan:

punasipulia,

retiisiä,

siemeniä

sitruunamehua

yrttejä

suolaa

pippuria

 

Valmistus

  1. Halkaise avokado ja irrota kivi. Tee avokadoon viiltoja ja kaiva viipaleet lusikan avulla. Voit käyttää viipaleet leivällä sellaisenaan tai muussata ne levitteeksi.
  2. Paahda leivät.
  3. Voitele leivät ja lisää leiville avokadoviipaleita tai levitä voin sijaan leiville avokadotahnaa.
  4.  Lisää makusi mukaan esimerkiksi salaattia, kurkkua, punasipulia, retiisiä ja siemeniä.
  5. Mausta sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja yrteillä makusi mukaan.