Avaa valikko

Auringonkukka-sämpylä kolmella tapaa

Auringonkukka-sämpylä kolmella tapaa

Uutuustuotteemme, rouhean maukas Auringonkukka-sämpylä saatiin vihdoin vuoden 2020 alusta kauppoihin ja asiakkaidemme ruokapöytiin. Havaitsimme melko pian tuotteen valmistumisen jälkeen, että terveellistä auringonkukkaöljyä ja ripauksen maistuvaa merisuolaa sisältävä sämpylä on omiaan aamiaispöytään, sillä kun sen täyttää rakastamillaan ainesosilla, on hyvä alku päivälle jo pitkällä.

Pyysimme brändilähettiläitämme Jussi Makkosta, Hanna Suhosta ja Lelu Ojansivua tekemään Auringonkukasta omat aamiaisversionsa ja päästämään teidät kurkistamaan heidän aamiaispöytäänsä. Syntyi kolme hyvin erinäköistä sämpylää.

Jussi Makkosen mozzarellasämpylä

1 Auringonkukka-sämpylä halkaistuna
voita tai kasvislevitettä
2 isoa salaatinlehteä
4 siivua mozzarellaa
4 viipaletta tomaattia
kourallinen rucolaa tai basilikaa
ripaus merisuolaa
ripaus mustapippuria

Voitele sämpylä ja täytä se salaatinlehdillä, mozzarellalla, tomaatilla ja rucolalla. Halutessasi voit käyttää myös muita yrttejä, kuten basilikaa. Rouhi lopuksi sämpylän pinnalle merisuolaa ja mustapippuria. Tarjoile sämpylä cappucinon ja tuoremehun kanssa, ja maailmanluokan aamiainen on syömistä vaille valmis.

 

 

Hanna Suhosen aurinkoiset porkkanasämpylät

1 Auringonkukka-sämpylä halkaistuna
porkkanalevitettä
rucolaa
minitomaatteja
mustapippuria

Porkkanalevite

3 porkkanaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 valkosipulinkynsi
1 tl kuivattua rakuunaa (1 rkl tuoretta)
ripaus merisuolaa myllystä
ripaus mustapippuria myllystä

Kuori porkkanat, huuhdo ne ja keitä niukassa vedessä kypsiksi. Soseuta jäähtyneet porkkanat hienoksi soseeksi. Yhdistä porkkanasose tuorejuuston kanssa tasaiseksi tahnaksi. Mausta seos hienonnetulla (puristetulla tai raastetulla) valkosipulinkynnellä, reilulla ripauksella kuivattua rakuunaa tai muutamalla oksalla tuoretta, hienonnettua rakuunaa, muutamalla rouhaisulla suolaa ja pippuria. Maista, mausta tarvittaessa lisää. Anna levitteen tekeytyä hetki jääkaapissa ennen leivälle levittämistä. 

Vinkki: Vaihde vegaaniversioon tuorejuusto PåMackan-kauralevitteeseen. Tee levitettä kerralla isompi annos, puoli kiloa porkkanaa ja 200g tuorejuustoa on oiva suhde. Mausta rohkeasti myös muilla yrteillä. Levite säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Halkaise ja paahda sämpylät. Voitele puolikkaat porkkanalevitteellä, ja lado päälle rucola ja minitomaatit. Rouhaise pinnalle hieman mustapippuria, ja avot! Nämä ihanan aurinkoiset sämpylät voit tarjoilla esimerkiksi jugurtin ja marjojen, tuoremehun ja tummapaahtoisen kahvin kera. Hyvää huomenta!

Hannan makea bonusvinkki

Jos olet makean ystävä, voit käyttää jäljelle jääneen tuorejuustolevitteen ja loihtia helposti suupieliä hivelevän makean aamiaissämpylän. Levitä tuorejuusto paahdetun sämpylänpuolikkaan päälle ja laita päälle mitä tahansa kaapista löytyvää hilloa, esimerkiksi tyrni-, mustaherukka- tai mansikkahillo sopii tähän sämpylään mainiosti. Makea täyte yhdistettynä Auringonkukka-sämpylän suolaisuuteen saa päiväsi käyntiin hymyssä suin.

 

Lelu Ojansivun proteiinisämpylät

1 Auringonkukka-sämpylä halkaistuna
voita tai kasvislevitettä
salaatinlehtiä
2 kananmunaa
4 siivua tomaattia
merisuolaa

Voitele sämpylänpuolikkaat, ja laita ensimmäiseksi salaatinlehdet. Sitten lado leivän päälle vuorotellen kananmunaa ja tomaattia. Rouhaise päälle vielä hieman merisuolaa. Tarjoile sämpylät hedelmien, maitolasillisen ja tummapaahtoisen kahvin kera. Näillä eväillä pärjäätkin hyvin seuraavaan ateriaan saakka!

 

Kysy Auringonkukka-sämpylää lähimmästä ruokakaupastasi!