Aito karjalainen joulupöytä kiireisenkin iloksi

Jo uunin lämpö ja tuoksut vievät lapsuuden jouluihin. Kun äiti hääri keittiössä aamuvarhaisesta saakka ja lopulta uunista ilmeistyivät herkulliset piirakat ja vatruskat, puuro, karjalanpaisti ja laatikot. Niitä tehtiin niin paljon, että syötävää riitti tapaninpäivään saakka ja vielä yllätysvieraillekin. 

Muistot lapsuuden joulupöydistä tuovat tullessaan joulumielen vielä vuosikymmenien jälkeen. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet,  ja vaikka kuinka haluaisi adventin aikaa rauhoittaa, on joulunodotus nykyään kiirettä täynnä. Harvapa enää ehtii leipomaan kaikkea itse ennen joulua, vaikka kuinka mielellään niin tekisi. 

Aidosta karjalaisesta joulupöydästä voi kuitenkin nauttia, vaikka aikataulut eivät mahdollistaisi tuntikaupalla uunin ääressä ahertamista. Piirakoillavatruskoilla ja kukoilla loihdit joulupöytään aitoja karjalaisia makuja aivan kuin itse tehtynä. Osta piirakat tuoreina, kypsä- tai raakapakasteena – mikä vain jouluvalmisteluusi parhaiten istuu!

Keskity jouluna olennaiseen

Jouluisen kahvipöydän antimiksi löydät ammattitaidolla valmistetut herkulliset joulutortut ja jouluisen täytekakun. Tuoreesta piparitaikinasta pyöräytät piparit ennätysajassa perheen pikkuleipureiden kanssa. 

Kun koko joulu ei kulu keittiössä häärien, jää aikaa sille tärkeimmälle: ehdit nauttia rakkaimpien seurasta ja todistaa lasten riemua aattoiltana, kun lahjat jaetaan. Niin syntyy se ikimuistoisin joulu. 

Hyvää ja rauhallista joulua!